Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Индия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Шофьорите на такси и рикши в Делхи ще взимат уроци по добри обноски

Дата: 11.06.2009

Независимо дали ще избере да се придвижва с такси или с рикша, като се остави екзотиката настрана, туристът в Делхи може да се сблъска с доста сериозни проблеми – като се започне от хигиената на превозното средство и на самия шофьор и се стигне до реалната опасност при пристигането на финалната дестинация да се окаже, че е бил обран.

Властите в Индия са се заели сериозно да променят този негативен имидж. За целт Индийската корпорация за развитие на туризма лансира специална програма, която предвижда шофьорите на рикши и таксита да преминат през специален обучителен курс по добри обноски и пътна безопасност.

Основната цел на програмата е да бъде променен наложеният негативен стереотип преди организирането на Игрите на британската общност, чийто домакин през следващата година ще бъде Индия.

Въпреки, че страната годишно е посещавана от 3.3 млн. туристи, властите се надяват на сериозен приток в рамките на игрите. Именно поради тази причина те са предприели тази крайна обучителна мярка, като на всичкото отгоре шофьорите, които се запишат на курсовете, ще получават и заплащане – по 200 рупии на ден или приблизително около 3 паунда.

в-к Индипендънт

Видяна общо: 507 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Шофьорите на такси и рикши в Делхи ще взимат уроци по добри обноски
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.