Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Индия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Индийка иска да е "най-лютата" жена в света

Дата: 19.04.2009

26-годишна индийка се надява да влезе в Книгата на рекордите Гинес като най-"лютата" жена в света, след като изяде 51 люти чушки за две минути. Анандита Дута Тамули постигнала този подвиг в Джорхат в щата Асам, Североизточна Индия. На събитието присъствал и прочутият британски готвач Гордън Рамзи, който продуцира кулинарно предаване в Джорхат. Той се превъплътил в ролята на коментатор на изпълнението на Тамули.

"За две минути Амандита погълна 51 люти чушки без да й мигне окото и без да й потече нито една сълза. Освен това, тя разтърка семките на 25 люти чушки върху очите си за една минута", разказа индийският готвач Атул Лахкар, който организирал събитието.

Лютите чушки са много използвани в кулинарията на щата Асам. Те са вписани в Книгата на Гинес като най-лютите чушки в света.

Представители на Гинес ни помолиха да им предоставим запис на подвига, който беше наблюдаван от една тяхна представителка и ние помолихме Гордън Рамзи да стане наш свидетел, заяви един от организаторите Диганта Саикиа.

Томули разказа, че станала експерт по лютите чушки на петгодишна възраст. "Получих инфекция на езика и майка ми използва смес от люти чушки, за да я излекува. След това аз се увлякох по лютите чушки, сподели младата индийка.

АФП

Видяна общо: 584 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.