Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Индия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Renault и Nissan ще правят най-евтината кола

Дата: 15.11.2009

"Renault и Nissan ще създадат евтин автомобил, който ще конкурира най-евтината кола в света Nano на индийската Tata", заяви изпълнителният директор на Renault Карлос Госн, по време на Световния икономически форум в Ню Делхи. Автомобилът ще затвърди присъствието на Renault на бързо развиващия се индийски автомобилен пазар, който според прогнозите на Госн ще се увеличи до 6 млн. коли в близките десет години.

Създаването на "свръхевтината кола", която ще е предназначена за индийския пазар, ще стане с помощта на местния партньор на Nissan Bajaj Auto. Очаква се новият автомобил да излезе на пазара през 2012 г. Логото ще бъде на френския автомобилен концерн.

Цената, която е била дискутирана първоначално, е била между 2 500 и 3 000 долара. В момента цените на Nano започват от 2 148 долара. Според Госн, цената все още не е определена и със сигурност ще е по-евтина от тази на индийския им конкурент.

Renault и Nissan обявиха за първи път, че ще произвеждат заедно евтина кола през 2008 г., но след това се появиха информации за разногласия между тях. Госн съобщи, че проблемите между двете компании са били изгладени на среща в понеделник и "сега между нас има пълно съгласие".

Файненшъл таймс

Видяна общо: 572 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.