Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Индия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

И Индия строи сАйфелова кула

Дата: 22.01.2010

Властите в Пудучери, Южна Индия, са започнали да строят копие на френската Айфелова кула в опит да привлекат повече туристи на югоизточното крайбрежие. Атракцията ще се издига в Янам, но ще е висока едва 100 метра, а оригиналът е 320.75 метра.
 
В кулата ще има ресторант с изглед към морето, галерия с телескопи и асансьор. От върха й посетителите ще могат да се насладят на гледка към Бенгалския залив и морския град Какинада.

"Когато за първи път видях Айфеловата кула, бях омагьосан от красотата и величието й. При второто ми посещение в Париж си казах, че в моя регион също трябва да има такава кула", разказва Малади Кришна Рао, министър на приходите на Пудучери, на когото хрумнала идеята.

Строежът ще струва 10 млн. долара и се очаква атракцията да е готова до края на годината.

CNN

Видяна общо: 596 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.