Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Индия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Индия и Пакистан подновиха дипломатическите отношения

Дата: 26.02.2010

След повече от година застой вчера, в Ню Делхи бяхат подновени официалните мирни разговори между Индия и Пакистан, които бяха прекратени след терористичните атаки в Мумбай през ноември 2008 г., които отнеха живота на над 170 души. Преговорите между двете страни бяха замразени от индийските власти, които настояваха Исламабад да им предаде заподозрените в извършването на атентатите членове на екстремистката групировка Лашкар-и-тайба.

По думите на министъра на външните работи на Индия Нирупама Рао, темата за тероризма ще е в основата на днешните разговори с пакистанския й колега Салман Башир, на които обаче нейната страна не гледа като на пълно възобновяване на диалога.

"Надяваме се на постепенен напредък, по-добра комуникация и сериозен и отговорен диалог, за да се справим с разногласията между страните ни", коментира Рао в понеделник по време на лондонска конференция на Международния институт за стратегически изследвания (IISS).

Настояването на Индия остава Пакистан да разоръжи радикалните групировки на територията на страната. "Терористичните групи продължават да вербуват и обучават членове, както и да планират атаки на безопасно разстояние зад границата," предупреди още Рао.

Другата основна тема на разговорите между индийската и пакистанската делегация ще бъде спорният щат Кашмир, за който между двете страни през 2001 г. без малко да избухне нова война.

Ройтерс

Видяна общо: 606 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.