Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Индия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

25 души починаха в Индия след натравяне с фалшив алкохол

Дата: 06.03.2010

Двама полицаи и двама служители по контрола на търговията със спиртни напитки са били уволнени

Най-малко 25 души са починали след натравяне с фалшив алкохол в индийския щат Утар-Прадеш. Сред жертвите е имало петнайсет души от окръг Буландшахр на около 120 км западно от Делхи и десет души от предградие на индийската столица. Двайсет и четири души са били приети в болница в критично състояние, а шестима са ослепели след консумацията на нелицензирани спиртни напитки в щата.

Двама полицаи и двама служители по контрола на търговията със спиртни напитки са били уволнени заради небрежност след смъртните случаи в щата, където властите обещават, че ще предприемат сурови мерки срещу незаконното производство на алкохол.

Бизнесът с нелицензиран алкохол процъфтява в Индия поради по-ниската цена в сравнение със законно произвежданите спиртни напитки, но консумацията на фалшив алкохол взема много жертви всяка година. По данни на местни медии почти триста души са починали след употреба на нелицензиран алкохол в шест щата през 2009 г.

ДПА

Видяна общо: 574 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.