Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Индия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Индия измерва природния си капитал

Дата: 27.10.2010

Индия се очаква да стане първата в света страна, която ще измери природния си капитал. В него ще бъдат включени оценки на всички растения, животни, вода и "природни богатства", както и други финансови показатели, като БВП. В оценката за природния капитал ще бъдат остойностени и екосистемите в страната и услугите, които те предоставят.

Намерението бе обявено от Индия на срещата за биоразнообразието в Нагоя, Япония, която трябва да набележи цели за спиране на загубата на видове в света.

Bидоразнообразието и природните богатства са най-големият капитал, с който развитите страни разполагат, коментира Паван Сукдев, ръководител на изследователската програма "Икономика на екосистемите и биоразнообразието".

Видяна общо: 458 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.