Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Ватикана.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Ватикана рекордьор по престъпност

Дата: 23.01.2007

Дори Светият престол не е останал встрани от проблемите на престъпността. Този извод може да се направи от доклада на Ватикана, според който неговите власти са разгледали през миналата година 486 дела за престъпления.

Имайки предвид, че гражданите на града-държава са 492, то излиза, че той има едно от най-високите нива на престъпност в света. Повечето от престъпленията обаче са извършени от посетители във Ватикана. Техният брой е 18 милиона годишно. Престъпленията, в които са замесени граждани на Ватикана, са под 1 %. В повечето случаи на престъпления става въпрос за кражби, джебчийство и обири на магазини. В по-голямата си част престъпленията са дело на неизвестни извършители, поради което не се е стигнало до съдебни процеси. Във Ватикана няма затвор, така че осъдените трябва да изтърпяват присъдите си в италиански затвори. Последното сериозно престъпление, в което беше въвлечено името на Ватикана, датира от 1998. Тогава бяха убити шефът на швейцарските гвардейци Алоис Естерман и съпругата му от 23-годишния гвардеец Седрик Торне, след което той се самоуби.

Видяна общо: 322 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.