Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Ватикана.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Ватиканската CNN стартира до няколко месеца

Дата: 12.05.2007

Ватикана ще има свой информационен канал, който ще се нарича като химическата формула на водата H2O.

Медийните експерти го нарекоха вече Ватиканската CNN, въпреки че в случая става въпрос за изцяло католическа информация.

Каналът ще стартира до лятото и ще предава на седем езика.

Негова директорка ще бъде Силвия Костантини, която досега отговаряше за външните връзки на сателитния канал на Италианската епископска конференция - Sat 2000.

H2O ще функционира с ограничени финансови средства, но ще гони амбициозни цели - да информира непрекъснато за живота на Католическата църква и на папата.

"Ще бъдат произвеждани всеки ден по пет двеминутни новини, но освен това ще има и многобройни специални репортажи и анализи. Така католическите тв канали по цял свят ще могат да изготвят новините си възоснова на H2Onews", каза Костантини.

Каналът ще бъде предаван и по Интернет.

Инициативата стартира с одобрението на Папския съвет за социални комуникации и със сътрудничеството на Ватиканския тв център.

Видяна общо: 353 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.