Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Ватикана.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Всяка четвърта сграда в Рим е собственост на Ватикана

Дата: 26.05.2007

Ватикана притежава 20 на сто от недвижимото имущество в Италия. В Рим обаче този процент достига 25, което означава, че една от всеки четири сгради е собственост на католически епархии, религиозни конгрегации и организации на Ватикана.

Само Propaganda Fide, което е нещо като външно министерство на Ватикана и координира дейността на различните мисии в света, притежава недвижимо имущество на стойност 8-9 милиарда евро. През последните две години обаче Ватикана започна да търгува с имуществото си, продавайки сгради за 50 милиона евро. През 2006 г. в Рим са били регистрирани 8000 дарения на недвижимо имущество за Католическата църква, а в провинция Рим те са достигнали 3200. Това е двойно повече от тези в Милано.

Re Spa е най-големият и важен посредник в сферата на недвижимото имущество, който работи с Ватикана и реализира само от тази си дейност оборот за 30 милиона евро годишно. Банката на Ватикана IOR управлява богатство за 6 милиарда евро.

Ватикана е активен обаче и в сферата на туризма. Над 200 хиляди легла в различни туристически структури са под контрола на религиозни асоциации. Предполагаемият оборот в тази сфера е за 4,5 милиарда евро. В Италия има общо 2000 манастира и абатства. Само в Рим Католическата църква дава за ползване на туристи 5000 легла в религиозни структури. Религиозният туризъм в Рим носи 150 милиона евро годишно на Ватикана.

Видяна общо: 409 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.