Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Ватикана.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Ватикана ще използва слънчевата енергия

Дата: 17.06.2007

Папа Бенедикт ХVІ ще стане първият понтифик, при който енергията на слънцето ще бъде използвана за задоволяване на нуждите на Ватикана с електричество.

През следващата година подвижният покрив в залата за аудиенции на папа Павел VІ ще бъде заменен с нов, който е способен да произвежда електрическа енергия от слънцето. Италианските инженери предполагат, че покривът ще произвежда достатъчно енергия за осветяването и отопляването на залата.

Залата за аудиенции на папа Павел VІ е проектирана от архитекта Пиер Луиджи Нерви и е била построена през 1969 г.

Инициативата на Ватикана трябва да стане пример за Италия, където алтернативните източници на енергия почти не се използват.

Папа Бенедикт ХVІ многократно критикува "небалансираното използване на енергията". Миналата година римският първосвещеник заяви, че нанасяните на планетата екологични вреди "правят живота на бедните хора непоносим" и призова християните към отговорно използване на природните ресурси.

Видяна общо: 415 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.