Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Ватикана.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Пуснаха диск с песни на папата

Дата: 06.12.2009

В албума, Бенедикт XVI пее и се моли върху микс от древни и съвременни мелодии

По магазините в цял свят от тази седмица се продава компакт диск със записи на папата. В албума, Бенедикт 16-ти пее и се моли върху микс от древни и съвременни мелодии.

Албумът е озаглавен "Алма Матер, музика от Ватикана" и съдържа осем съвременни композиции, както и грегориански мелодии, върху които е записан гласът на папата.

Бенедикт XVI пее химн и рецитира молитви към Дева Мария на френски, италиански и латински.

Записите на папата не са правени специално за албума, а са предоставени от радио Ватикана. Албумът е с дължина 49 минути. Три от траковете в него са с гласа на папата.

Продавачите в Италия се надяват, че албумът ще се превърне в предпочитан подарък за християните за идващите коледни празници.

Бенедикт XVI не е първият глава на католическата църква, чийто творчески потенциал се намира израз в музиката. Миналата година тенорът Пласидо Доминго записа албум по стихове на папа Йоан Павел Втори.

Видяна общо: 627 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.