Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Ватикана.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Папата се обърна към вярващите на пл. Свети Петър

Дата: 26.12.2009

Папа Бенедикт XVI призова днес паството към любов и грижа за бедните. "Това е една от не многото привилегии, предоставени ни от Евангелието", обърна се той към вярващите на площад Свети Петър от прозореца на работния си кабинет.

Главата на Римокатолическата църква прочете молитва по случай деня на Свети Стефан (у нас празникът се отбелязва на 27 декември), първия християнски великомъченик, който се чества веднага след Рождество Христово. Папата изтъкна добродетелите на Свети Стефан: умението да прощава на своите последователи и привързаността му към учението за братство между хората.

Бенедикт XVI преживя неприятни моменти в нощта преди Рождество, когато Сузана Майоло, млада швейцарска богомолка с психично разстройство, прескочи загражденията пред базиликата Свети Петър и го бутна на земята. И днес, както и вчера, докато произнасяше традиционното си рождественско обръщение "Към града и света", папата изглеждаше спокоен и уверен.

Целият висш римокатолически клир изрази солидарността си със Светия отец. Той получи силна подкрепа и от италианския политически елит - президента Джорджо Наполитано, председателите на двете камари на парламента Фини и Скифани, премиера Берлускони, кмета на Рим Алемано.

87-годишният френски кардинал Роже Ечегерай, който също падна по време на инцидента и счупи шийка на бедрена кост, заяви, че се моли за здравето и спокойствието на римския първосвещеник. Утре на кардинала ще бъде направена хирургическа операция в римската католическа клиника Агостино Джемели.

Видяна общо: 623 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.