Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Ватикана.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

И природата застана срещу протестите в Украйна

Дата: 27.01.2014

Врана и чайка нападнаха във Ватикана гълъби, символи на мира в Украйна

Вчера папа Франциск призова в неделната си проповед за прекратяване на насилието в Украйна, където досега в сблъсъци загинаха трима души, но след това, символичното пускане на два бели гълъба завърши с лоша поличба.

"Молитвите ми днес са с Украйна и в частност с тези, които изгубиха живота си през последните дни и с техните семейства. Надявам се да започне конструктивният диалог между институциите и гражданското общество, а бъдещо насилие да бъде избегнато и в сърцата на хората да се възцари търсенето на общо благо" - обърна се папата към събралите се на площада пред базиликата Свети Петър.

След това, заедно с две италианчета, Франциск пусна два бели гълъба, които трябваше да символизират възстановяването на мира в Украйна, но символичният жест бе последван от незабавната атака на гълъбите от врана и чайка.

Десетки хиляди вярващи гледаха как единият гълъб се измъкна, оставяйки няколко пера в клюна на чайката, докато враната упорито кълвеше другия...

Асошиейтед Прес

Видяна общо: 830 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.