Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Предоставят четири морски плажа на 15-годишна концесия

Дата: 17.03.2015
Само фирми на ГЕРБ са дипуснати до концесията
Правителството направи първа стъпка към приватизиране на плажовете

Правителството откри процедури за предоставяне на концесия за услуга за четири морски плажа:

Козлука, в община Несебър
Созопол-Буджака, в община Созопол
СБА, в община Каварна
Иканталъка 2, в община Каварна

Предлаганият 15-годишен срок на концесиите е обоснован, от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Концесионерите ще бъдат определени, в резултат на конкурс, организиран от министъра на регионалното развитие и благоустройството и проведен от комисия, назначена от министър-председателя.

Размерът на минималните годишни концесионни плащания са определени съгласно одобрената от кабинета в началото на т.г. методика. Определени са и съответни гаранции, за участие в процедурите и са предложени банкови гаранции за концесионните плащания и доброто изпълнение на всички останали задължения по договорите.

Видяна общо: 9949 рейтинг: 4.77

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.