Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

България - Природа - Човек - Цивилизации

Дата: 15.03.2015

В книгата ще намерите много основания да изправите гордо глава пред света. Като обитатели на земя, в която човекът е оставил следи от всички свои възрасти. Като граждани на държава, която някога е била сред най-могъщите в Европа, наред с Византийската и Франкската империи.

От книгата ще узнаете къде са открити най-старите следи от първите хора на континента, къде е бил покръстен българският владетел Борис-Михаил и за пътешествията на много ценни български ръкописи из световните библиотеки, за тайнствената принцеса, погребана в Могиланската могила, за първите искри на цивилизацията в европейския континент, за Тайната вечеря, създадена век и половина преди леонардовия шедьовър.

Ще научите, че канализацията в родопското село Ковачевица са направена преди лондонската и ще видите загадъчните и уникални трапецовидни ниши в Източните Родопи.

Ще видите първото злато на човечеството, находките, определяни като най-старата протописменост на континента, а също и Агушевия конак, смятан за единствения оцелял феодален замък у нас.
 
Ще се запознаете с „белите сватби“, в Рибново, „мъжкото хоро“, в Калофер, кукерските празници.

Десетки племена и народи, които са я избирали за свой дом, са оставили материални следи и уникални обичаи, и вярвания, и „живата вода” на традициите освежава и днешния й ден.

Ще видите невероятните български природни феномени и пейзажи и още много интересна информация в 424 страници!

Повече информация за книгата разгледайте ТУК.

bulgaria-book.com

Видяна общо: 10000 рейтинг: 4.79

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.