Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Позитивни резултати за туризма във всеки регион на света

Дата: 19.07.2005

Пътешествие преведе за вас


Позитивни резултати за броя на туристическите посещения през първите четири месеца на 2005 г. се очакват в почти всички региони, варирайки от 5% за Европа до 17% за Близкия Изток. Нивата на растеж регистрирани за втората половина на 2004 г. се задържат и през началото на тази година. Все пак сегашното ниво на растеж е несъмнено по-ниско от това регистрирано за цялата 2004 г. През 2003 г. бе регистриран голям спад вследствие на последиците от болестта ТОРС и инвазията в Ирак 2003 година, но затова пък растежа през първата половина на 2004 г. бе изключителен, особено в Азия, Тихоокеанския регион и Близкия Изток.

Резултатите за 2005 г. са особено високи в Близкия Изток (+17%), Африка (+12%) и в Америките (+11%). Африка е единственият регион, който превиши растежа от 2004 г. Благодарение на подобрените резултати от региона на юг от Сахара, общите данни за първите четири месеца са по-високи от тези за миналата година. Африка също така води в прогнозите на експертите за следващия период на годината, следвана от Близкия Изток и Америките. Резултатите показват, че продължава силното възстановяване, което Северна и Южна Америка започнаха в началото на 2004 г. Азия и Тихоокеанския регион регистрираха растеж на посещенията с 9% след чудесното представяне за 2004 г. (+28%), а като цяло резултатите бяха слабо повлияни от вълните цунами. Европа, която бе слабо засегната от спада през 2001 – 2003 г., запази позитивния растеж от миналата година (+5%).

Световният туризъм продължава да се развива с бързи темпове

Антон Дойков

Видяна общо: 662 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.