Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Карлово ще привлича туристи с възрожденски бит

Дата: 08.08.2000

PHARE дава 2 млн. евро за минералните извори в Кюстендил и Сапарева баня

Карлово разчита на проекта "Красива България", за да бъдат възстановени сгради, свързани с Възраждането и с българската история.

Кметски екип подготвя документацията за участието на общината в проекта "Красива България", повечето от средствата за който се отпускат от програма "ФАР" на ЕС. Известният Бухалов хан, паркът "Бешбунар" в подножието на Стара планина и къщата на видния просветен деец Райно Попович ще кандидатстват за пари от "ФАР". Евросъюзът ще отпусне 2 млн. евро и в проекти за използването на геотермалната вода в Кюстендил и Сапарева баня като алтернативен енергиен източник, за комплексната програма за използването на язовир "Искър" и довеждащата инфраструктура от язовир "Бели Искър".

Михаил Костов

Видяна общо: 486 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.