Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Маркови коктейли царуват в елитните дискотеки

Дата: 09.08.2000

"Шейкър клуб" превзема Варна

Латино-ритми и маркови коктейли властват в елитните дискотеки в цялата страна, откриха любопитните репортери на Journey. С настъпването на нощта бирата и чалгата отстъпват място на вълшебни смеси с екзотични имена под звуците на не по-малко екзотични хитове. Един от най-модните коктейли в момента се приготвя от кампари, портокалов и лимонов сок и разбит на пяна лед. Барманите твърдят, че този коктейл е в топ-класацията дори на баровския турски курорт Кемер, където обичаше да почива със семейството си експрезидентът Стоянов.

Морската ни столица Варна също е в плен на коктейломанията. Купонясващите юпита откриват очарованието на любимото на Хемингуей дайкири, както и на джина с тоник - предпочитано питие на наскоро изпълнилата 100 години английска кралица-майка.

В модните напоследък клубове "The face", "Sunny club" и "Епсилон" на особена почит са коктейлите от серията "Шейкър клуб". Сексапилни млади дами и момчета с прическата на Лу Бега танцуват "Мамбо -5" с екзотично-пъстрите малки бутилчици в ръка. Нискоалкохолните коктейли на "Синхрон Инвест" се харесват заради успешното съчетание между отличен вкус, изискан дизайн и достъпни цени. Традиционалистите наблягат на джин с тоник и водка с кока-кола, а търсачите на нови вкусове все по-често посягат към коктейла от водка с лимон. Въпреки мнението, че коктейлите са перли на нощта, импресионистичните бутилчици "Шейкър клуб" успешно се харчат и през деня в плажните капанчета от Балчик до Ахтопол.

И независимо, че майсторите на шейкъра крият ревниво съставките и пропорциите дори на популярните коктейли, ние ще ви предложим една рецепта, съхранила своята популярност през почти целия ХХ век.

Видяна общо: 467 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.