Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

За 5 лв. правят маршрут към Европа

Дата: 11.08.2000

СБА ще помага при покупка на кола от чужбина

За 5 лв. Съюзът на българските автомобилисти (СБА) предлага на пътуващите в чужбина подробен маршрут до всяко место в Европа.

Чрез компютърна програма СБА изготвя подробна карта, от която става ясно кога и къде шофьорът да завие. "Ако следи указанията, автотуристът няма начин да сбърка пътя", твърди Иван Калайков, директор на "Автотуризъм и международни документи" в СБА. За да е точна програмата обаче, трябва предварително да се уточни марката на колата, с която ще се пътува, и любимата скорост на водача. Чрез друга компютърна система СБА определя колко ще струва пътуването до избраното място. Тя показва цените на горивата в различните страни, таксите по магистралите и всички други разходи. Тази услуга е безплатна.

За своите членове СБА предлага от началото на юли програмата "Асистант ексклузив". Тя дава право на автомобилистите срещу 48 лв. да ползват 14 услуги. Сред тях са: 2 пъти безплатно пътна помощ в чужбина, доставка на резервни части, помощ при злополука, възстановяване на 70 евро при теглене на колата до България и дори съдействие за покупка на автомобил. Последната услуга е много атрактивна за българите, които купуват возила на старо от чужбина Преди да плати за колата от Германия или Австрия, нашенецът ще може да я закара в автоклуб, където да я прегледат и да кажат дали си струва парите.

Видяна общо: 476 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.