Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Защо чужденците посещават България

Дата: 15.09.2000

ЗАЩО БЪЛГАРИЯ?

Ние българите, обичаме да знаем защо чужденците посещават България и какво най-много ги привлича

Въпроса не се поставя толкова от търговската му страна. Ние сме известни с това, че обичаме да нагостяваме богато чужденеца, когато той посети къщата ни. Интересното е повече във факта, че българина обича да хвалят страната му.

Обича да чува хубави думи, за това колко е хубаво всичко наоколо. Колко са хубави планините, зелените гори, пасищата, сините поточета, реките, топлото синьо море, пясъчните плажове, свежите зеленчуци, крехкото печено, хладното вино, хубавите млади хора и мъдрите лица на певците и нестинарите, които танцуват ритуални танци.

Ние българите, някак си не забелязваме всички тези красоти.

За нас е нормално всичко наоколо да е залено. Горите да са гъсти и прохладни. Поляните да цъфтят от билки, треви и аромати. Да има пчели, пеперуди, щурци.

Навсякъде под топлото слънце, да кипи живот.

За нас е нормално печените меса, да са екологично чисти и вкусни защото всичките животни се отглеждат на воля, сред полето и е сякаш естествено билките, и слънцето, да създават божествени аромати.

За нас е естествено, виното и водата да се леят на трапезата. Чистата студена планинска вода да блика от чешмите по пътищата. А хилядите минерални извори, да правят България все по-известна с лековитите си води по цялото земно кълбо.

Виното, което се произвежда от стари лозя, по традиционните технологии на древните Траки, населявали нашите земи в древността, има един недостатък - никога не свършва. Интереса към него в чужбина е толкова голям, че производството и износа, все по-трудно задоволяват търсенето. Ние тук обаче имаме в избите си достатъчно. Както се казва - във виното е истината .

За българина няма нищо по-естествено от това, че морето е топло и синьo, че водата е чиста и приятна, за малките деца и за възрастните. Ние просто не можем да си представим морски бряг, без ситен, топъл, мек пясък. Някой го наричат златен, други го използват като почистващ прах за алуминиеви съдове.

Песните и танците са нашият живот. Те са в кръвта ни и може би наред с виното, са онова тайно лекарство, което ни прави здрави и дълголетни.
Някой прибавят и киселото мляко, родината на което пак сме ние.

Красивите хора? Те са нашата привилегия.

Няма грозен българин!

Всяка сутрин, милиони българи ставайки от сън, се гледат в огледалото и се дивят, как може да са толкова хубави - красиви и умни.

И изглежда в това е тайната, и отговора на въпроса "Защо в България?".

Та нали, хубави хора - при хубави хора отиват!

Румен Драганов
Председател на Съвета по туризъм-София
Член на УС на Българската туристическа камара

Видяна общо: 475 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.