Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

През 2000 г. приходите са 1 317,6 млн. щ.д.

Дата: 25.09.2000

Туризмът се възражда!


Българският туризъм се възражда! Това е възможно най-хубавата новина, която Пътешествие може да поднесе на своите читатели в края на летния сезон.

По данни на Министерство на икономиката приходите от летен туризъм у нас през 2000 г. са достигнали 1 317,6 млн. щ.д., независимо от негативното отражение върху отрасъла на кризата в Югославия и Македония. Очакваният бум се потвърди и от статистиката, която отчита 27 процента ръст на чуждестранните туристи, посетили България през първите осем месеца на годината.

Временното прекъсване на полетите на авиокомпания Балкан не се е отразило негативно на един от основните ни пазари - Германия. Немските туроператори не са дали особена гласност на проблемите в българския национален авиопревозвач. Няколко негативни публикации са се появили в Русия и това се отрази на планираните посещения на руски туристи у нас.

През тази година се активизира и националната туристическа реклама, като в нея със свои средства участва и частният бизнес в туристическия бранш. Телевизия CNN излъчи нова, трета поред серия от реклами на българския туризъм. В края на май у нас пристигнаха журналистически групи от Русия, Украйна, Германия, Полша, Швеция, които бяха поети от наши туристически фирми. Тази форма на реклама на българския туризъм е постигнала голям ефект през миналата година, твърдят експерти от Министерство на икономиката.

Другата добра новина, която екипът на Пътешествие държи да сподели със своите читатели, е че все повече се увеличават българските туристи в чужбина. През миналата година нашите пътешественици са похарчили зад граница 526,4 млн. щ.д.

В това отношение нашият стремеж е да ви запознаваме с най-добрите оферти на водещите туроператорски фирми, за да сте сигурни, че ще инвестирате парите си в почивката, за която мечтаете.

Боби Михайлов

Видяна общо: 440 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.