Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Светещи елхи

Дата: 11.12.2001

Учени от Института по биотехнология към Швейцарския федерален технологичен институт в Цюрих смятат, че чрез методите на генното инженерство могат да бъдат създадени празнични елхи, които светят сами. Професор Бернард Уитхолт е на мнение, че могат да бъдат създадени генномодифицирани растения, които чрез процеса фотосинтеза да произвеждат електричество. За тази цел в тяхната ДНК могат да се клонират гени от електрически змиорки.

Междувременно в столицата на Замбия най-търсената стока са новогодишните елхи и украшенията за тях. За да заприличат на северните си посестрими, те трябвало да бъдат подходящо "подстригани". Изборът на елхи не е случаен. Те много по-добре понасят 30-градусовите жеги в страната и палещите слънчеви лъчи.

Индипендънт он сънди

Видяна общо: 1036 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.