Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Не всички пътища до планините са добре обработени

Дата: 28.11.2001

По високите върхове има мъгли и силен вятър

Колкото и да сте добри на ските, не рискувайте да карате извън обработените писти през празничните дни. Там има опасност от лавини, предупредиха вчера от Планинската спасителна служба. Лавини дебнат в Пирин, Витоша и Боровец. Мъгли и силен вятър има по високите върхове. Избягвайте северните писти. Ако пък сте тръгнали на дълъг преход, не минавайте през горите, защото там опасността от лавини е още по-голяма.

Преди да се качите в планината, екипирайте се добре - в планината има опасност от замръзване. Не всички пътища са добре обработени и не се знае за колко време ще можете да се приберете. Не рискувайте да тръгнете, без да познавате добре района. Снежната покривка е между 70-100 см.

На Шилигарника не работи писта "Платото", на Боровец "Маркуджик 3" е затворена заради лавина. Оголена е пистата "Ръждавица" в горната си част.

ПСС

Видяна общо: 963 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.