Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пералня за кучета грабна анти-нобелова награда за хигиена

Дата: 09.10.2002
Изследване върху тестисите на гръцките статуи също получи позорния приз

Уредът, в който всеки може да почисти домашния си любимец, е дело на испанския електротехник Едуардо Сегура. Позорните призове в различни категории бяха присъдени в Харвардския университет. Отличията се раздават всяка година за шантави изобретения или изследвания. Наградата за медицина отиде при Крис Масманъс от "Юнивърсити колидж" в Лондон.
Ученият посветил няколко години от живота си за да докаже, че тестисите на римските и гръцки статуи са обърнати наопаки. При скулптурите лявата семенна торбичка е по-голяма от дясната, докато в природата е точно обратното, обяснява британецът. Проучване на нечистотиите в човешкия пъп донесе на австралиеца Карл Крушелники т.нар. интердисциплинарен приз. Специалистът от университета в Сидни установил, че най-много мръсотия се събира в пъпа на възрастен, космат и дебел мъж. Антинобеловата награда за математика беше присъдена на двама индийски изследователи. Срекумар и Нермалан съвестно изчислили повърхността на тялото на слон. Наградата за биология пък бе връчена на британския статистик и еколог Чарлз Пакстън. Специалистът доказал, че щраусите изпитват по-голяма любов към хората, отколкото един към друг.

Прес асосиейшън

Видяна общо: 450 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.