Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Победител в ТV шоу ще лети в космоса

Дата: 10.10.2002

Американската космическа совалка Атлантис излита на шестдневна мисия, за да занесе оборудване на международната космическа станция. На МКС догодина ще се отзове и победител в руска телевизионна игра. Щастливецът ще се отзове на Международната космическа станция през есента на 2003 г.

Руският телевизионен канал ОРТ и авиационно – космическата агенция Росавиакосмос подписаха споразумение за организиране на телевизионно шоу, в което наградата за победителя е полет в космоса, съобщи информационната агенция Интерфакс. Първенецът в играта ще има уникалния шанс да посети Международната космическа станция догодина през есента.

Всички участници в състезанието предварително ще преминат през обща космическа подготовка в Звездното градче край Москва. Телевизионното шоу ще завърши цикъла от програми на най-големия канал в Русия ОРТ посветен на подготовката на космонавти и строителството и пускането на космически кораби.

“Първият полет е планиран за есента на 2003 година”, обясни говорител на ОРТ. “Ние внимателно следяхме как се развиваше въпроса с организацията на полетите на космическите туристи. Затова предложихме да поемем работата по нов телевизионен проект, с който да рекламираме космическите постижения на нашата страна. Искаме да дадем шанс на победителя да полети в космоса”, каза генералният директор на ОРТ Константин Ернст.

Росиавиакосмос вече изпрати в МКС двама туристи - американеца Денис Тито през 2001 г. и южоафриканеца Марк Шатълуърт през март-април тази година. Полетът на третия космически турист - поппевецът Ланс Бас от групата Ен’Синк бе анулиран, тъй като той не плати на руската агенция 20-те милиона долара за полета.

ИТАР-ТАСС

Видяна общо: 606 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.