Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Елизабет Втора зъзне в лодка

Дата: 10.10.2002
Британската кралица Елизабет Втора и съпругът й принц Филип зъзнаха в лодка по време на посещението си в Канада. Височайшите особи пътували с лодка по Ред ривър в града Уинипег, при температура близка до нулата, когато двигателят на плавателния съд отказал да работи. Оказа се, че лодката не разполага с гребла.
Наложило се придружаващата великобританската кралица моторница да тегли лодката до сушата. Въпреки ниските температури, Елизабет Втора се забавлявала видимо при аварията. На слизане от плавателния съд британската кралица споделила на капитана, че прекарала едно доста интересно пътуване.
Кралицата и принц Филип са се намръзнали доста сериозно, след като преди разходката с лодка двамата присъствали на 30-минутна тържествена церемония по случай 50-годишнината от възкачването на Елизабет Втора на трона, която се провела на открито. Кралската двойка настръхнала от силният вятър и ниските температури. Отделно от това, двамата не получили одеяло, с което да се загърнат по време на пътуването по реката.
Представител на домакините отбелязал, че всички били изненадани от рязкото падане на температурите. Уинипег се слави като един от най-студените градове в света. През зимата температурата пада до минуси 40 градуса по Целзий.
Тъй като след пътуването с лодка предстояла още една проява на открито, британската кралица се наметнала с дебело зимно палто. Времето било толкова студено, че и танцьорките от местния балет носели под триката си дебели дрехи.

Прес асосиейщън

Видяна общо: 449 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.