Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Положението на емигрантите-авантюристи в Америка е трагично

Дата: 10.10.2002

Всеки наш сънародник, готвещ се да прекоси океана, трябва да огледа много внимателно самия себе си и членовете на своето семейство, които ще го придружат. Да прецени своите сили, защото САЩ не е просто друга земя, не е само друга държава, тя е буквално друг свят. Онези, които идват мотивирани единствено от шанса да направят пари, много рядко издържат този своеобразен маратон на място. Още по-сложно - понякога дори трагично е положението на авантюристите.
Едно от първите условия за успех е да се простиш с българския си манталитет, което включва и да бъдеш освободен от снобизма, от парвенющината и да престанеш да гледаш какво питие пие твоя сънародник, в каква къща живее, каква работа роботи. Да си наясно, че всеки тук върви по своя си собствен път и всеки защитава самия себе си или да речем възможностите на останалите от неговото семейство. Да помниш, че когато двама човека вършат едно и също нещо, то не е едно и също.
Идвайки в САЩ, е наложително да си дадеш сметка какво можеш да дадеш от себе си на тази държава, а не да се оглеждаш какво можеш да загребеш с голямата лъжица, да търсиш недостатъци, да отричаш, да псуваш онова, което не харесваш, просто защото си се родил, възпитавал и живял при други условия. Защото си имал някакви илюзии и представи, които нямат покритие с действителността.

Теодора

Видяна общо: 473 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Положението на емигрантите-авантюристи в Америка е трагично
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.