Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Фидел Кастро е доволен от решението на САЩ

Дата: 30.07.2002
Фидел Кастро изказа благодарност на депутатите в американската камара на представителите, заради отменянето на забраната за пътувания в Куба на американски граждани.

В петък депутатите в камарата гласуваха с 262 срещу 167 гласа за свободното пътуване до Острова на Свободата. Партийният и държавен глава на Куба Фидел Кастро нарече "важен жест" решението на Камарата на представителите на американския Конгрес да вдигне забраната за пътувания на американски граждани в Куба.

Кастро поднесе почитанията си на американските депутати по време на речта си по случай 49-годишнината от комунистическата революция в страната. Депутатите във Вашингтон пренебрегнаха аргументите на привържениците на блокадата и това бе проява на силна воля и кураж, каза кубинският лидер. Той нарече незначителна заканата на американският президент Джордж Буш да наложи вето на решението. Досега американски граждани можеха да пътуват до острова само със специално разрешение, ако имат роднини там.

Според представители на кубинската власт, наближава времето, когато Съединените Щати ще вдигнат окончателно санкциите наложени на Острова на Свободата.

Решението трябва да бъде прегласувано и Сената на американския Конгрес.

Едуард Сотолонго

Видяна общо: 868 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.