Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пенсионери и безработни почиват за 10 лв. в санаториуми

Дата: 30.07.2002

50% намаление ползват пенсионери и безработни, които ползват базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, което е собственост на НОИ, обяви Валентин Първанов, изпълнителен директор на дружеството. Така нощувките плюс пълен пансион - закуска, обяд и вечеря, излизат по около 10 лв. на човек дневно, уточни той. В някои от базите се предлагат и 3 медицински процедури безплатно.
Дружеството има бази из цялата страна. Има и по морето - в Приморско например предлагат бунгала. Първанов препоръчва курортите във Вършец, с. Баня, Карловско, и в Павел баня, които са прясно ремонтирани. "Профилактика, рехабилитация и отдих" има бази още в Бургас, Цигов чарк, Костенец, Хисар, Сандански и др. Безработните и пенсионерите трябва да представят в санаториума бележка от бюрото по труда или пенсионното решение, за да ползват намалението. Информация може да се получи на тел. 70-62-49.
Безплатно - за сметка на НОИ, могат да почиват и да се лекуват работещите българи с хронични заболявания и инвалиди, които не са в пенсионна възраст.

Видяна общо: 1950 рейтинг: 0.45

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.