Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

От следващата година тръгва туризмът по Дунав

Дата: 30.07.2002

“Още от догодина пътническият трафик по Дунав ще тръгне”, съобщи капитан Данаил Недялков за предаването “Нещо повече” на БНР. Той спомена за голям интерес на западни туристи към пътувания до делтата на Дунав.

Корабоплаването доскоро бе сериозно затруднено от проблемите в сръбския участък на реката. В резултат на преговорите между Дунавската комисия и югославските власти таксите за преминаване на водните съдове край Нови Сад постепенно паднали от три марки на 30 цента за тон товароподемност. През септември предстоят още един кръг преговори за допълнително намаляване на таксите.

Проблем оставал мост “Свобода”, чийто ремонт изостава от плана. Дунавската комисия е постигнала и договореност от 15 май пътническите кораби да не заплащат такси за преминаването през сръбския участък на реката.

БНР

Видяна общо: 892 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.