Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

74 млн. лв. финансиране за за туризма осигурила Булбанк през 2002

Дата: 19.12.2002

През тази година Булбанк е предоставил най-много кредити в туризма, като е финансирал сектора с 74 млн. лв., обявиха от банката.

Вчера - сряда 18 декември, банката беше обявена за инвеститор №1 в туризма за 2002 г. на традиционните годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за най-добрите туристически обекти и професионалисти в отрасъла.

Булбанк е финансирала 186 проекта от общо 723 за цялата банкова система. Повечето са били свързани с реконструкция и модернизация на приватизирани обекти, но се увеличава и броят на кредитите за изграждането на нови бази, обясниха от финансовата институция.

Основно са финансирани хотели по големите курорти Слънчев бряг и Златни пясъци. В Слънчев бряг кредити на Булбанк са получили хотелите "Кубан", "Амфора", "Странджа", "Хелиос палас", "Лонгоза", "Орион", "Шипка", "Нимфа-Русалка" и др. В Златни пясъци от средства са се възползвали хотелите "Марина", "Арабела", "Плиска", "Мак", "Палм бийч", "Сердика", "Чучулига", "Мимоза" и др.

БТА

Видяна общо: 924 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | 74 млн. лв. финансиране за за туризма осигурила Булбанк през 2002
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.