Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Добричкият окръжен съд свиква общо събрание на кредиторите на “Русалка”

Дата: 02.12.2002

Окръжният съд в Добрич свиква общо събрание на кредиторите на ваканционно селище Русалка, съобщиха за Yes.bg от фирменото отделение на палатата. Апелативният съд във Варна наскоро откри производство по обявяване в неплатежоспособност на "Каварна турист" АД, притежател на курорта. Искът е заведен от Стопанска банка за кредит от 3 000 000 швейцарски франка, изтеглен в далечната 1992 г. Трезорът иска фалит за черноморския комплекс още през 1999-а заради необслужване на заема. Междувременно “Русалка” става частна, като дялове в курорта имат и участници в масовата приватизация. Добричкият съд отхвърля иска с мотив, че вземанията не са предявени до 6 месеца след приватизационната сделка. Стопанска банка, купена междувременно от СИбанк, обжалва и Апелативният съд се произнася в нейна полза. Мажоритарен собственик във ваканционното селище е "АКБ-Форес", който притежава 60% от капитала. Холдингът спечели търга с цена от $2 500 000 в надпревара с работническо-мениджърско дружество, "Албена" АД, "Овергаз" и словашката компания "Данубия инвест". Другият голям собственик на ваканционното селище е МG холдинг, който притежава 18,7 % от акциите.

През 2000 г. ваканционното селище се преименува в Русала и мести съдебната си регистрация в София. По-късно акционерното дружество се прекръства на "Каварна турист". Фирмата сега обжалва решението за обявяване в неплатежоспособност пред Върховния касационен съд. "АКБ-Форес" е инвестирал около $6 000 000 в модернизацията на курорта, откакто е негов мажоритарен собственик, твърдят от дружеството. 375 еднофамилни къщички в Птичия залив бяха изцяло обновени за лято 2002.

Николай Панайотов - Варна

Видяна общо: 1015 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Добричкият окръжен съд свиква общо събрание на кредиторите на “Русалка”
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.