Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

По иск на СИБанк е запорирано имуществото на "Каварна турист"

Дата: 03.12.2002

Преди време тиражираха усилено информацията, че "Полимери" фалира, но не успяха, сега тръбят същото, но за Русалка, коментира шефът на АКБ Форес Николай Банев по повод вчерашна публикация на в. ПАРИ, че фирмата Каварна турист (правоприемник на ВС Русалка) е обявена по искане на СИБАНК в неплатежоспособност с начална дата 31 декември 1999 г.

Според Банев блъф са слуховете, че MG корпорация се кани да изкупи ваканционно селище. Аз изкупих акциите на MG от дружеството, при това съвсем скоро, обяви още Банев.

Мераците на СИБАНК няма да минат, те няма да получат нищо, категоричен бе шефът на индустриалния холдинг. С решението си от 11 ноември т.г. за обявяване в процедура на несъстоятелност на Каварна турист /преpегистрираното дружество на АКБ корпорация Русалка АД и Русала АД/ Варненският апелативен съд е допуснал обезпечение и наложил общ запор и възбрана върху имуществото на дружеството, съобщиха от съда. Искът за това е на СИБАНК, които имат вземане от 3 млн. CHF, както писа в. ПАРИ. Според решението на Варненския апелативен съд "Каварна турист" е правоприемник на ВС Русалка АД. В същото време е пропуснат моментът, в който Русалка АД първо се преименува в Русала АД, коментираха юристи. Решението на варненските магистрати е обжалвано от АКБ корпорация на 28 ноември пред Върховния касационен съд.

БТА

Видяна общо: 980 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | По иск на СИБанк е запорирано имуществото на "Каварна турист"
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.