Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

23 млн. евро потънаха в шосето до Кулата

Дата: 30.11.2002

Грешки на строители и проектанти изядоха парите, пътят остава разкопан през зимата

Европа ни даде 23 млн. евро, за да запълним дупките по международния път до Кулата. След шумни скандали между строители и проектанти, отпуснатите по програмата ФАР пари се оказаха похарчени. Но и тази зима шосето остава разкопано. Въпреки че в сметката влезнаха и 10-те процента за непредвидени разходи, които се залагат във всеки европейски проект.

"Рехабилитацията на отсечката Дупница - Кулата от главен път Е-79 се оказа сложна заради недобрата работа в началото на изпълнителя - италианската фирма "Тодини" и занижения контрол от строителния надзор "Луис Бергер", призна шефът на дирекция "Инвестиции и развитие на републиканската пътна мрежа" Валентин Адамов. Проблемът с осигуряването на допълнителни средства ще забави всички пускови срокове.

Първоначално проектът трябваше да бъде завършен до края на годината. Изпълнителят "Тодини" поиска отсрочка заради проектантски пропуски и сега ще се наложи италианците да работят и през зимата, ако времето позволява. "Ще се работи на къси участъци, където движението ще бъде само в едната лента", обяснява Адамов. Ако температурите паднат, работата замира, защото под 6 градуса асфалтът не може да се застила, припомнят специалистите. Това означава, че със сигурност тунелът на "Железница" няма да бъде отворен до пролетта. Целият поток от камиони, автобуси и автомобили, пътуващи за Гърция, ще трябва да заобикаля по старото шосе, осеяно с огромни дупки.

Видяна общо: 832 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.