Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

За първи път ОПИК се представя официално в България

Дата: 20.09.2002

 На 15-16 октомври за четвърти път ще се проведе Икономически форум за Югоизточна Европа (SEEF 2002). Основен организатор е неправителствената организация Български икономически форум.

От 1999 г. се провежда Икономически форум за Югоизточна Европа. БИФ започна инициативата, малко след създаването на Пакта за стабилност, съобщи председателят на БИФ г-н Георги Табаков. Той подчерта, че целта е тя да се превърне в традиция на Балканите.

 

Тази година основната тема на Форума е икономическото измерение на присъединяването към НАТО. “Всеки интеграционен процес има своята цена”, подчерта г-н Табаков. Той съобщи и трите икономически сектора, изключително важни за просперитета на региона на Югоизточна Европа, по които ще се проведат дискусии по време на Форума. Те са енергетиката, телекомуникации и бизнес и туризъм – сектор, който традиционно е добре развит на Балканите. Г-н Табаков акцентира върху факта, че в сектора на туризма се наблюдава бум, както на инвестициите, така и на притока от чуждестранни туристи.

 

Освен това, традиционно няма да бъде пропуснато представянето на икономиките в региона, както и ще се обсъдят възможностите за търговия и финансовия сектор.

 

Г-н Табаков съобщи и, че за първи път на подобен форум ще има официално участие на ОПИК (Overseas Private Investment Corporation) - държавният американски фонд за насърчаване на американската инициатива в чужбина. ОПИК ще бъдат домакини на кръгла маса за мобилизацията на инвестиционните и търговските възможности в Югоизточна Европа чрез правителствени търговски и инвестиционни агенции на САЩ.

Journey.bg

Видяна общо: 407 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.