Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бомба гръмна пред дома на хотелиер

Дата: 05.12.2002

Взривно устройство е задействано в Сандански пред къщата на 44-годишния Младен Дънгов, бивш спортист, в момента бизнесмен. Пострадали няма, има нанесени материални щети от взрива. Около 20.46 ч. във вторник откъм сградата на културния дом в гр. Сандански, на стотина метра от РПУ в града се чул силен гръм. Пристигналият автопатрул установява, че пред къща на улица "Васил Левски" 1 е задействано взривно устройство. За взрива е уведомена и служба ДОТИ на МВР. Полицейските служители са установили, че взривното устройство е активирано пред външна метална врата. Според специалисти от служба ДОТИ бомбата е проста. Направена е от 1 400-грамова тротилова шашка, задействана с фитил. Криминалистите твърдят, че взривът е поставен с цел сплашване, каза говорителят на РДВР Валери Георгиев. Работата по случая продължава, разпитват се свидетели.

Дъгов е бивш борец, бил е шеф на охраната на столичния хотел "Родина", а сега се занимавал с хотели по морето, твърдят негови познати. В Сандански строял хотел "Св. Никола".

Пресцентър МВР

Видяна общо: 1327 рейтинг: 0.32

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.