Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

"Балкан Ер Тур" ще вози на цените на "Балкан"

Дата: 04.12.2002

"Балкан Ер Тур" запазва ценоразписа, по който са продавани самолетните билети на "Балкан", съобщи транспортният министър Пламен Петров. Новата авиокомпания започна тази сутрин дейността си с полет до Лондон и още един следобед до Франкфурт.

От сутринта тя започна да продава и билети в България, а от продажбите в чужбина тръгват в понеделник.

Първият билет е издаден на името на Пламен Петров. Той е за бизнес-класа и е отворен, тоест с невписани дати и може да се използва, когато пътникът пожелае. Тези билети са най-скъпи.

Засега ще се спазва зимното разписание на "Балкан", но правата върху всички останали дестинации са вече прехвърлени на новото дружество с решение на Министерския съвет.

"Не съществува правно основание да возим пътниците, купили си билети от "Балкан", така че това, което правим е жест и израз на коректна държавна политика", коментира Петров изискването снабдените с билети от "Балкан" да доплащат по 75 долара, за да се возят с новата авиокомпания. Причината била процедурата по несъстоятелност на "Балкан".

Пътешествие

Видяна общо: 1517 рейтинг: 0.38

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.