Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пламъците взеха четири жертви през 2002 г.

Дата: 13.09.2002

Варненската противопожарна служба разполага само с една стълба, специализираният автомобил от Шотландия пратен на Златните

1114 пъти служители на РЗ ПАБ - Варна, са се отзовавали на повиквания от началото на годината до сега, обяви преди професионалния празник на пожарникарите 14 септември директорът на регионалната служба полк. Сашко Грудев. През 2001 г. сигналите били със 100 повече.
Четирима души са загинали при пожари от началото на 2002 г., всичките са починали, преди да пристигнат дежурните екипи. Ранен е само един човек, сочи черната статистика. През миналата година загиналите били трима, а ранените - петима, обяви още полковник Грудев.
233 пожара с материални щети са възникнали на територията на Варненския регион от началото на тази година. Огнеборците гасили сухи треви 470 пъти, но цифрата е в пъти по-малка от 2001 г., когато са били 1000, сравни полк. Грудев.
Възникналите в жилища пожари са 132, държавни обекти са горели 16 пъти. Пламъците погълнали 16 селскостопански постройки, 15 търговски обекта. 95 коли са се запалили през тази година, повечето от тях са изгорели напълно, каза още шефът на РЗ ПАБ - Варна.
Между 20 и 30 коли обслужват в момента територията на Варненска област. Повечето от тях са много амортизирани поради възрастта си. За съжаление имаме само една стълба, която ни е дарена от общината. Другата е вече на 31 години и я използваме само за обучение на младите ни колеги, каза полк. Грудев. Подареният от Шотландия противопожарен автомобил пък бил изпратен в курорта Златни пясъци.
На 62 лъжливи обаждания са реагирали огнеборците. Почти всичките са били осъществени от района около стария хлебозавод. Там живее ромско население и понеже телефонът ни е безплатен, те се забавляват, като ни се обаждат, съобщи още полковник Сашко Грудев.

 

Румен Савов

Видяна общо: 483 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.