Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Утре започват тържествата за Деня на София

Дата: 13.09.2002
Четири дни ще продължат тържествата по случай Деня на София. Те започват утре с ревю-спектакъл "Модна София" пред Народния театър. В неделя за децата са предвидени много игри и изненади на детския празник в парка "Оборище". В понеделник вечерта в зала "България" концерт ще изнесе Софийският духов оркестър.

Кулминацията на тържествата ще бъде на 17 септември - Деня на София. Празникът ще започне с официална церемония по вдигане на знамената на България, София и Европейския съюз пред църквата "Света София". След нея ще търгне карнавално шествие от кметството до НДК, където клоуни, актьори, музиканти, танцови и мажоретни състави ще забавляват столичани и гостите на столицата. Двайсет и четири часов шоумаратон без прекъсване ще направи мимът Александър Илиев, който влезе в книгата на рекордите на Гинес през 1992 г. Вечерта на тържествения концерт в зала "България" ще бъдат връчени наградите за постижения в културата и изкуството. Концертът на български джазмени и група "Инкогнито" ще бъде в НДК.

Честванията ще завършат на 18 септември с юбилеен концерт "30 години колегиум -музикум "Банкя" със солисти Дина Шнайдерман и Емил Камиларов.

Празникът струва на общината между 30 и 40 хиляди лева, съобщи заместник-кметът Петър Станков.

Владимир Киров

Видяна общо: 442 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.