Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Норвежка компания може да прави плугове у нас

Дата: 13.09.2002

Норвежката фирма "Квернеланд груп" е направила предложение на българската LG Motors за изграждането на съвместно предприятие за производство на прикачна техника у нас, съобщи пред БТА управителят на LG Motors Пламен Лазаров. Тепърва предстои офертата да се обсъди и да се определи необходимата инвестиция. "Квернеланд" е най-големият световен производител на прикачна техника, а LG Motors е неин представител у нас. Производството на плугове в България ще намали значително цената на техниката и ще облекчи земеделските стопани, смята Лазаров.

"Квернеланд" произвежда пълната екипировка на тракторите - за оран, култивиране и сеитба. Цената на един такъв трактор с мощност между 150 и 260 конски сили е около 70 хил. евро.

Над 45 на сто от пазарния дял за внос на трактори в България за миналата година се държи от LG Motors. Фирмата е реализирала и над 60 на сто от пазара на прикачна селскостопанска техника. Продажбите на компанията само от прикачна техника от януари до юли надхвърля 1 млн. лева, обясни Лазаров. До края на годината очакванията са този обем да се удвои. Фирмата има собствена дистрибуторска мрежа в градовете Добрич, Русе, Стара Загора, Чирпан и Червен бряг и персоналът й е 90 души.

Красимир Дяков

Видяна общо: 439 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.