Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

От Кърджали до Бяло море ще се стига с кола за час

Дата: 13.09.2002

Отсечката Кърджали - Комотини през прохода "Маказа" е дълга 80 километра. Разстоянието от брега на Арда до Бяло море с лек автомобил ще се взема за час и нещо, съобщи областният управител на Кърджали Калин Примов. През октомври агенция "Пътища" ще подпише договор с фирмата-изпълнител на 17-километровия участък "Маказа" - Кирково и през февруари започва строителството, обясни той. Там вече били отчуждени и платени на собствениците 241 декара земи. Започна процедурата по обезщетяването на притежателите на 450 декара земи и край следващата пътна отсечка - Кирково - Подкова към Момчилград, която е дълга 22 километра. По този начин разстоянието от Кърджали до "Маказа" става 50 километра.

За да се свърже отсечката Кърджали - Комотини с главен път 4, е одобрен вариант за нов околовръстен път на областния град с дължина 14 километра. За него и моста до яз. "Студен кладенец" ще са нужни 40 мил. лева.

Димитър Ямаков

Видяна общо: 465 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.