Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ограничиха воаяжите на депутатите в чужбина

Дата: 13.09.2002

Герджиков пусна строги правила за всяко пътуване зад граница

Народните избраници ще пишат докладни, ще събират подписи и ще дават отчети при командировки

Парламентарният шеф Огнян Герджиков е издал във вторник заповед, с която ограничава депутатските командировки в странство. Правилата, които трябва да спазва всеки, който иска да отиде зад граница, са толкова педантично изброени, че ще затруднят максимално волните досега воаяжи по света.
Депутат, който иска да отиде в командировка навън, трябва да напише докладна записка до шефа на парламента и да я заведе в деловодството. Всяка докладна трябва да съдържа оригинална покана, в която да е отбелязано защо, за колко време и при какви условия ще замине народният представител.
Герджиков иска още подписи от шефовете на парламентарната група и комисията, в които членува съответният депутат. От деловодството докладната записка отива при началника на кабинета на Герджиков. Ако шефът на парламента одобри командировката, пише резолюция и я връща пак чрез началника на кабинета си в деловодството. Оттам я препращат в дирекция "Международни връзки и протокол", където трябва да се напише проект на заповед за командировка. Проектът се подписва от шефа на дирекцията, главния счетоводител, началника на кабинета на Герджиков и главния секретар. Накрая самият Герджиков трябва да одобри проекта.
Когато се върне обаче, депутатът е длъжен според новата заповед в срок от 10 дни да напише отчетен доклад, който да анализира резултатите от командировката, да съдържа изводи и препоръки за международните връзки на НС и за външната политика на страната. Отчетът се праща в обратен ред до шефовете на групата, на комисията и на постоянната делегация в международната организация, за да стигне накрая до самия Герджиков.
С друга заповед Герджиков спира практиката всички депутати, пристигащи от чужбина, да се посрещат във VIP-салона от служители на "Протокола" в НС. Това ще важи само за официалните чужди делегации и за парламентарния шеф и заместниците му.

Борислав Наумов

Видяна общо: 405 рейтинг: 0.09





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.