Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Спирките в Пловдив ще бъдат дадени на концесия

Дата: 15.09.2002

Спирките на градския транспорт в Пловдив ще бъдат дадени на концесия

Предложението вече е изготвено от кмета Иван Чомаков и ще бъде гледано на следващата общинска сесия. Над 250 спирки в шестте пловдивски района да бъдат отдадени анблок на една фирма, гласи офертата. Определянето на концесионера, който ще ползва стоянките 20 години, ще става чрез присъствен конкурс. Минималната цена за спечелването на конкурса е 4 604 508 лв. В концесионния договор с победителя ще бъде вписано изрично, че има възможност срокът на концесията да бъде удължен с още 10 години. Еднократното възнаграждение, което трябва да внесе фирмата победител, е 500 000 лв. с включен ДДС, като сумата трябва да бъде платена не по-късно от 45 дни след обявяването на победителя в конкурса. Брутните приходи за общината не трябва да падат под 63 000 лева годишно, пише още в предложението на кмета.

В София в момента се работи по вариант за друг начин на стопанисване на спирките. Те ще бъдат прехвърлени в активите на Столичната компания за градски транспорт, която ще поеме тяхната поддръжка и отдаването под наем на площи. Намеренията са зоната на спирките да се изчисти от търговска дейност и там да има само по едно павилионче за продажба карти и билети и вестници. Компанията за градски транспорт ще продава рекламните площи около тях и ще събира пари от частните превозвачи, които ги използват.

Димитър Ямаков

Видяна общо: 363 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.