Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Подписваме протокол за признаване на българки стоки в ЕС

Дата: 20.09.2002

Започва първият етап от преговорите за подписване на Протокол за оценяване на съответствието и признаване на промишлени стоки към Европейското споразумение за асоцииране (ЕСА).
Целта на протокола е да се улесни премахването на техническите пречки пред търговията с промишлени стоки, както и да се постигне взаимно признаване на промишлени стоки (посочени в Приложението към Протокола) и взаимно признаване на резултатите от оценяване на съответствието на промишлени стоки.
Продуктите, които са обект на настоящите преговори са обхванати от Директиви на ЕС от т.нар. "Нов подход": машини, електрически съоръжения предназначени за използване в определени граници на напрежението, електромагнитна съвместимост, асансьори, детски играчки и газови уреди.
В преговорите участват експерти от Европейската комисия (Генерална Дирекция "Предприятия" и Генерална Дирекция "Търговия") и от Министерство на икономиката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Държавната агенция по стандартизация и метрология и Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация".

Борислав Наумов

Видяна общо: 441 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.