Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Путин: Руско-българските отношения се подобриха

Дата: 19.09.2002

Отношенията между България и Русия са се променили към по-добро откакто президентът Първанов е на този пост. Това каза руският президент Владимир Путин, приветствайки днес своя български гост в резиденцията си в Сочи. Според Путин цитиран от БТА за това говори не само нарасналият стокообмен, но и атмосферата в държавните отношения, която се е променила към по-добро.

Според президента Путин трябва да се промени качеството на взаимодействието в сферата на икономиката, културата, образованието и науката и това ще бъде предмет на разговорите с българския му колега днес. Президентът Георги Първанов припомни, че от началото на годината е имало българо-руски срещи на всички нива. Имаме амбицията да сложим край на махалото в двустранните отношения и да ги стабилизираме, каза Георги Първанов. Той подчерта, че има политическа воля да градим отношения, които се базират на традиционните отношения от една страна, а от друга - на променените реалности. За това свидетелства и подходът при формирането на българската делегация, която за първи път от много години насам са включени над сто представители на политическия, културния и бизнес елит.

Преди разговора двамата президенти се разходиха в парка на резиденцията и по крайбрежната алея. Това е първата им неофициална среща по време на тридневното работно посещение на българския президент Георги Първанов в Русия.

По-късно те ще имат вечеря заедно с първите дами. След това президентът Георги Първанов ще замине за Москва, където двамата ще продължат официалните си разговори в събота.

Борислав Наумов

Видяна общо: 434 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.