Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Варна се побратимява с 5,4 милионен град в Китай

Дата: 19.09.2002

Варненският кмет Кирил Йорданов прие днес официалната делегация от град Нинбо, Китай. Целта на посещението е да се установят делови отношения между двата града.
Град Нинбо се намира в средната част на китайския източен бряг, южно от Шанхай. Това е град с правата на област в икономическото планиране и управление, имащ право да издава местни закони и правила. Под негово правораздаване са 3 префектури с обща площ 9 365 кв. км. и с население 5,4 милиона души.
Град Нинбо е в топ 50-те китайски града, нарежда се на 27 място по развитие и е един от 40-те града по инвестиционна среда.
Нинбо е важен индустриален център на провинция Джъдзян и важен център за производството на зърно и памук. Там е много добре развита текстилната и машинната индустрия, както и петролно-химическата промишленост. В Нинбо има 5040 джойнтвенчър предприятия с инвестиции над 10 млн. долара. Там е създадена и свободна търговска зона, която в края на 2000 година е имало 3 379 предприятия.
В момента е в строеж Нинбо хай-тек парк. До сега над 400 местни и международни фирми са направили инвестиции в индустриалната зона. Градът е побратимен с Нагаоккакио (Япония), Ахен (Германия), Уилмингтън (САЩ), Руан (Франция), Уайткиър (Нова Зеландия.
Делегацията от китайския град ще разгледа морската столица.
Утре ще бъде подписано и писмо за намерение за побратимяване.

Варна
Юри Георгиев

Видяна общо: 408 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.