Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

"Балкан" няма дългове, ще съди клеветника

Дата: 19.09.2002
Полетите на авикомпания "Балкан" ще продължат да се изпълняват по график и за в бъдеще. Това се казва в съобщение на пресслужбата на националния превозвач във връзка с публикацията в столичен всекидневник днес, че полетите на "Балкан" ще бъдат прекратени заради дългове към летище София. Синдиците на авикомпанията са завели няколко съдебни иска към вестника, тиражирал заплахата за спиране на полетите и ще предявят финансови претенции за причинени търговски вреди и за уронване на перстижа на авикомпанията.

Авикомпанията твърди, че взаимоотношенията й с летище София са регламентирани и подчинени на взаимно партньорство. Само за последните два месеца авиокомпанията е превела близо 600 000 лева на летище София и редовно погасява задълженията си към столичната аерогара, пише още в съобщението. В момента авикомпанията разполага с достатъчно средства, за да продължи да погасява задълженията си към своите контрагенти, твърдят от "Балкан". Според тях няма никакви причини българският национален превозвач да прекрати полетите си и да остави непревозени своите пътници, които до средата на септември са повече от 125 000 и на практика са се удвоили в сравнение с миналата година, се посочва още в съобщението, цитирано от news.bg.
Видяна общо: 436 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.