Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Съветът на "Интерелектро" заседава в Русалка

Дата: 20.09.2002

Във ваканционния клуб Русалка започна 47-ото заседание на съвета на "Интерелектро" - международна организация, обединяваща производители от електротехническата промишленост от цял свят.
"Интерелектро" е създадена през 1973 г., по времето на бившия Съвет за икономическа взаимопомощ (СИВ), но не е преставала да работи. Седалището на организацията е в Москва, България е една от страните учредителки, обясниха от пресцентъра на форума вчера.
На заседанието присъстват зам.-министърът на промишлеността, науката и технологиите на Русия Сергей Митин, зам.-министърът на външната търговия и промишлеността на Киргизия Нина Кирченко, зам.-министърът на икономиката на Югославия Славко Вуячич, председателят на международната академия на електротехническите науки проф. Валери Алтов, президенти и представители на 100 фирми от ОНД, Полша, Чехия, Словакия, Македония, Куба, Румъния, Чад, Судан, Германия, Италия, Латвия и България.
След откриването на заседанието проф. Алтов връчи дипломи за действителни членове на Международната академия на електротехническите науки на Николай Банев, председател на надзорния съвет на "АКБ Форес" и на председателя на Камарата на електротехниката в България Владимир Атанасов.
47-ото заседание на Съвета на "Интерелектро" ще завърши в петък, когато участниците ще подпишат протокола за свършената от тях работа.

 

Николай Чанев

Видяна общо: 462 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.