Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

100-годишната "Змейова сватба" събира драматични и куклени актьори

Дата: 20.09.2002

100-годишната пиеса на П. Ю. Тодоров "Змейова сватба" събира драматични и куклени актьори на сцената в Добрич. Министерството на културата подкрепя необикновения проект със 7800 лева. Трудната пиеса, която много рядко е поставяна, ще бъде готова за празника на Добрич - 25 септември, съобщи директорът на драматичния театър "Йордан Йовков" Красимир Ранков вчера.
Гвоздеят на спектакъла е огромна светеща кукла в ролята на страховития змей. Известната режисьорка и дългогодишна преподавателка в НАТФИЗ Яна Цанкова е сглобила постановката като репетиция, за да приобщи тийнейджърите към иносказателния език на автора.
Младият зрител, както и неговият връстник преди век, е изправен пред същия голям проблем за свободата и за смелостта да направи самостоятелен избор, казва Красимир Ранков.
С емблематичната драма са се захванали сценографът Васил Рокоманов и художничката на костюми Силвия Бъчварова. Автор на музиката е Петко Манчев. Актьорът от Театър София Петьо Русев и току-що завършилата класа на проф. Надежда Сейкова в НАТФИЗ Татяна Тотева ще се изявяват в главните роли.

Василка Бумбарова

Видяна общо: 467 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | 100-годишната "Змейова сватба" събира драматични и куклени актьори
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.